vrijdag 7 maart 2014

Recept voor kimbap

Voor de keukenprinsessen (en prinsen natuurlijk) hebben we vandaag een makkelijk recept voor kimbap!
Kimbap is wordt vaak Koreaanse sushi genoemd. Het is dan ook een nori-vel ("gim" in het Koreaans) mer daarin sushirijst ("bap" in het Koreaans) en een variatie aan komkommer, tonijn, surimi-sticks, wortel, omeletreepjes... Eigenlijk alles wat je lekker lijkt!

In Japan mengen ze de sushirijst met sushi-azijn. In Zuid-Korea wordt de rijst gemend met zout en sesamolie.
Daarna gaat het precies hetzelfde als in Japan:
  1. Je legt een nori-vel met de glimmende kant naar beneden op een rolmatje.
  2. Verdeel er een laagje koude rijst over.
  3. Leg stroken komkommer, omelet, vis, etc. in het midden.
  4. Daarna rol je het matje goed op.
  5. Even een halfuur wachten en dan met een nat mes de kimbap in stukken snijden.
Serveer eventueel met sojasaus en/of wasabi.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten