Je haalt Zuid-Korea makkelijk in huis door een keer
Koreaans te koken! De Koreaanse keuken bestaat uit vele smakelijke
voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bijgerechten. Ook snoep en snacks
zijn er te veel om op te noemen!
De Koreaanse keuken is gebaseerd op vijf verschillende
elementen:
-
Rijst
-
Groenten
-
Vis
-
Tofu
-
Zeewier
Een groot aantal bijgerechten is een typisch kenmerk van
de Koreaanse keuken!
In de Zuid-Koreaanse keuken wordt veel gebruik gemaakt
van de chilipeper. Dit is dan ook het
belangrijkste ingrediƫnt. Verder komt er ook veel sesamolie, sojapasta,
sojasaus, zout, gember en knoflook.
Koreanen gebruiken een ander soort eetstokjes dan
bijvoorbeeld Chinezen en Japanners. De Koreaanse eetstokjes zijn namelijk
gemaakt van roestvrijstaal. De Koreaanse stokjes zijn in vergelijking met de
Chinese en Japanse eetstokjes erg lang en dun. Dit maakt ze moeilijk te
hanteren!
Op dit blog zullen wij verschillende onderwerpen
bespreken die met de Koreaanse keuken te maken hebben. Denk aan: recepten,
geschiedenis, tafelmanieren en hulp met eetstokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten