vrijdag 28 februari 2014

De Koreaanse keuken: de basis



Je haalt Zuid-Korea makkelijk in huis door een keer Koreaans te koken! De Koreaanse keuken bestaat uit vele smakelijke voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bijgerechten. Ook snoep en snacks zijn er te veel om op te noemen!

De Koreaanse keuken is gebaseerd op vijf verschillende elementen:
-          Rijst
-          Groenten
-          Vis
-          Tofu
-          Zeewier

Een groot aantal bijgerechten is een typisch kenmerk van de Koreaanse keuken!

In de Zuid-Koreaanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van de chilipeper.  Dit is dan ook het belangrijkste ingrediĆ«nt. Verder komt er ook veel sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, gember en knoflook.

Koreanen gebruiken een ander soort eetstokjes dan bijvoorbeeld Chinezen en Japanners. De Koreaanse eetstokjes zijn namelijk gemaakt van roestvrijstaal. De Koreaanse stokjes zijn in vergelijking met de Chinese en Japanse eetstokjes erg lang en dun. Dit maakt ze moeilijk te hanteren!

Op dit blog zullen wij verschillende onderwerpen bespreken die met de Koreaanse keuken te maken hebben. Denk aan: recepten, geschiedenis, tafelmanieren en hulp met eetstokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten